Karlskoga Tidning Tisdagen den 1 oktober 1963

P99 Oskar Adolfsson - P100 Anna Eriksson


Från vänster pastor Ahlgren, Anna Adolfsson, Clady Hagberg, Oskar Adolfsson, Salomon Fors-
berg och församlingens ordförande Åke Källén.

SMU bjöd på lyckad utflykt
med Vekhyttan som resmål

Sedan några år tillbaka anordnar Degerfors SMU varje höst en utflykt för de äldre medlemmarna inom Degerfors Missionsförsamling. Även åtskilliga andra som betecknas som vänner till församlingen inbjudes. Det betyder att ett 25-tal bilar rullade iväg på lördagseftermiddagen med hundratalet resenärer.

  Det hela gick mot mörklagt mål, vilket givetvis blev anledning till åtskilliga giss- ningar. Det var ett strålande höstväder med sol och spelande höstfärger. Så småningom anlände bilkortegen, vars chaufförer kost- nadsfritt ställt sig till förfogande, till Ungdoms- gården i Vekhyttan.
  Där var det arrangerat för servering vid dukade långbord och stämningen bland degerforsresenärerna var på toppunkten. De äldre damerna och herrarna blev unga på nytt och svarade en hel del själva för programinslagen.
  Oskar Jansson lyckades få fram toner på en helt vanlig pappskiva och flera av damerna spelade på kam. För uppskattade sånginslag stod Inez Badner och Inga Johansson.

  Pastor Nils Ahlgren höll en kort betraktelse om upplevelser av skiftande art under resan genom livet.
  Ungdomsrådets ordförande Åke Ring, svarade för ledningen av samlingen i Vek- hyttans Ungdomsgård. Äldsta deltagaren var Oskar Eliasson som strax före jul fyller sina 90 år. Han uppvaktades med blomsterbukett. Äldst bland damerna var fru Maria Andersson, som fick en burk kaffe med sig hem.
  Resenärernas tack till arrangörerna fram- fördes av Salomon Forsberg. Den kommitté, bestående av Birgit Eldh, Annalill Badner, Ingemar Ansgar, Gunnar Forsberg och Åke Ring, som stod för resans arrangemang, hade lagt ned ett förnämligt arbete.